Posted on

Folije za varovanje zasebnosti

“Peskana folija” na fotografiji zgoraj v mat videzu satiniranega ali tako imenovanega “peskanega” stekla, preprečuje pogled v prostor podnevi in ponoči. Prav tako preprečuje pogled iz prostora ven podnevi in ponoči. Prepušča zelo veliko svetlobe. Zelo primerna je za okna, steklena vhodna vrata, steklene predelne stene na hodnikih, okna v kleti, garaži ip. Steklo lahko prelepite s peskano folijo delno ali v celoti.

“Zrcalna folija” za varovanje zasebnosti ima efekt ogledala. Pogled iz zunanje strani  v steklu zrcali odsev okolice,  v prostor se ne vidi. Zrcalni odsev deluje dokler je zunaj več svetlobe kot v prostoru. Zvečer, ko se počasi dela mrak se zunanja svetloba zmanjšuje in sorazmerno se zrcalni efekt zmanjšuje. V nekem trenutku se zunanja in notranja svetloba izravnata in takrat zrcalnega efekta ni več ali je opazno manjši. Če je v nočnem času v prostoru prižgana luč to posledično pomeni več svetlobe v notranjem prostoru. Zrcalni efekt se obrne in v prostor se vidi. Prednost zrcalne folije je, da se iz prostora vidi ven. Folija preprečuje pogled v prostor podnevi, ponoči se v notranjost prostora vidi. 

Bela folija za varovanje zasebnosti je primerna za stekla v  prostorih, kjer ne potrebujete veliko svetlobe, oziroma želite močno zmanjšati prehod svetlobe. Folija se uporablja za raznovrstne steklene površine npr. za vhodna vrata, okna v kleti, shrambi, garaži, vrtni uti, skladišču ip. V notranjost prostora se podnevi in ponoči ne vidi. Prepušča malo svetlobe.

VSE FOLIJE SO SAMOLEPILNE. Ob nakupu prejmete slikovna navodila za aplikacijo.